EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

AUSTRALIA

Searing temperatures fan Australia wildfires

Searing temperatures fan Australia wildfires
08 January, 23:43

Sydney, 8 January 2013 (MIA) - High winds and record temperatures fanned fires in south-east Australia, after the prime minister warned of a "very dangerous day", BBC reports. More than 130 fires are currently burning in New South Wales, 40 of which have not been contained. An [...]

The Grand Finale of the Macedonian Film Festival

The Grand Finale of the Macedonian Film Festival
05 December, 23:01

More than 200 VIP’s, Government officials, sponsors, film buffs, directors, media and guests attended the 2nd Annual Macedonian Film Festival held at Sydney over the weekend of Nov 24-25 at Hoyts Cinema Paris.

[...]

Здравствените работници во Австралија ќе се обучуваат со македонска драма

Здравствените работници во Австралија ќе се обучуваат со македонска драма
17 November, 21:37

Драмата „Страв и срам“ од Душан Ристевски ќе се употребува за обучување на здравствените работници

ПРОМОВИЦИЈА НА ЕЛЕКТРОНСКА ПРОГРАМА ЗА ПРОСВЕТУВАЊЕ И ОБУЧУВАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

[...]

Австралија го промовираше најголемиот морски резерват во светот

Австралија го промовираше најголемиот морски резерват во светот
16 November, 22:49

Австралија го промовира најголемиот морски резерват во светот, во кој целосно е вклучено и Коралното Море, кое се протега меѓу таа земја и Нова Гвинеја и има голем број корални гребени и острови.Во него се наоѓаат вкупно пет области со плоштина

[...]

Дијаспората бара Австралија да отвори амбасада во Скопје

Дијаспората бара Австралија да отвори амбасада во Скопје
06 November, 21:37

Австралија да ја признае Македонија под уставното име и да отвори амбасада во Скопје.Ова се двете барања што директорот на Обединетата Македонска Дијаспора за Австралија, Ордан Андреевски, ги упати во колумната „Време е да се прекине дипломатскиот де

[...]

МВР ќе соработува со австралиската полиција

МВР ќе соработува со австралиската полиција
06 November, 21:02

Со цел задничка превенција и борба против транснационалниот криминал, македонската полиција и австралиската сојузна полиција во наредниот период ќе ги консолидираат и зацврстат постојните мрежи на соработка, ќе се динамизира размената на информации з

[...]

Сиднеј втор најскап град во светот

Сиднеј втор најскап град во светот
26 October, 22:51

Во најновата студија на финансиската група  PwC  Сиднеј е најскапиот град во светот после Токио кој го зазеде првото место.

[...]

First « 11  12  13  14  15  » Last 

banner
banner
Exchange
Price
Change
EUR 
61.4913
0
USD 
54.4075
0
GBP 
71.5931
0
CHF 
54.693
0
JPY 
0.4935
0
AUD 
38.6179
0
banner
banner
banner
banner
banner
banner