EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

ЗАЕДНИЦА, АВСТРАЛИЈА

Свечена конференција на лидери на македонската заедница одржана во Сиднеј"

09 December, 21:47
Свечена конференција на лидери на македонската заедница одржана во Сиднеј

Австралискиот македонски совет за Нов Јужен Велс беше домаќин на инаугуративната конференција на лидерите на македонската заедница во саботата, 8 декември 2018 година во Долтоне Хаус, Силванија Вотерс (Сиднеј).

Повеќе од 70 лидери од повеќе од 30 организации се здружија во духот на единство, заедничка цел и соработка.

Конференцијата обезбеди продуктивен форум за анализа, преглед и планирање за прашања од јавна политика и стратешки интерес на Македонската заедница во Нов Јужен Велс. Концептуализирани се и голем број клучни проекти и иницијативи

Делегатите имаа можност да ги слушнат клучните пораки од Хон. Џон Бараларо пратеник, заменик-премиер на Нов Јужен Велс, министер за регионален Нов Јужен Велс, министер за вештини, министер за мал бизнис и член на Монаро.

 

Посебна порака за поддршка од Хон. Дејвид Колман, министер за имиграција, државјанство и мултикултурни работи и пратеник за регионот Бенкс беше прочитан од г-ѓа Лесли Далтон, регионален директор на НЈВ / АКТ, оддел за внатрешни работи.

Г-дин Крис Гамбиан, кандидат на Лабуристичката партија за Федералното седиште на регионот Бенкс, исто така, им се обрати на делегатите.

Водачите ги коментираа придобивките од заедничкото учество на конференцијата како еден обединет фронт и заедничка работа за да се обезбеди континуиран успех на македонската и пошироката заедница во Нов Јужен Велс.

Австралискиот македонски совет во Нов Јужен Велс би сакал да им се заблагодари на сите лидери и организации кои присуствуваа и активно учествуваа на конференцијата, заедно со оние кои донираа време и услуги за поддршка на Советот.

 

Доколку ви се потребни повеќе  информации обратете се на:

Австралискиот македонски совет на Нов Јужен Велс

info@macedoniancouncil.org.au

65 Railway Street | ROCKDALE, NSW 2216

info@macedoniancouncil.org.au

 

Deputy Premier of NSW Hon John Barillaro MP adresses the guest

 

Conference delegates 

 

Some of the conference delgates 

Ms Lesley Dalton, Regional Director NSW/ACT, Department of Home Affairs 

 

Deputy Premier of NSW Hon John Barilaro meeting and greeting the delegates 

 

 

 

 

Deputy Premier of NSW Hon John Barilaro meeting and greeting the delegates 

 

Mr Joshua Sherman- Chairman of the Australian Macedonian Council of NSW speaking at the conference 

 

 

Work group presentation -as part of the activites on the day 

 

Media interviews 

 

 

 

 

извор: Шило

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
 Security Image  Освежи

Коментар


banner
banner
Размена
Цена
Измени
CHF 
54.3745
0.1381
AUD 
38.4686
0.0329
JPY 
0.4883
0.0027
EUR 
61.4921
-0.0011
USD 
54.002
-0.1579
GBP 
70.9661
-0.3056
banner
banner
banner
banner
banner
banner