EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

ЗАЕДНИЦА, АВСТРАЛИЈА

Владата на Нов Јужен Велс ја прогласи Емили Касовска за првак на студиите по македонски јазик

20 December, 22:09
Владата на Нов Јужен Велс ја прогласи Емили Касовска за првак на студиите по македонски јазик

Македонскиот Совет ја награди Емили Касовска  за освоено прво место по македонски јазик во Нов Јужен Велс

 

Австралиско Македонскиот Совет за Нов Јужен Велс  додели признание и парична награда на Емили Касовска за постигнување на најдобар резултат по македонски јазик во средните училишта .

При полагањето на матурата по македонски јазик Емили беше најдобра во конкуренција на повеќе матуранти. Таа доби признание од министерството за образование на НЈВ како и од Австралиско Македонскиот Совет на Нов Јужен Велс .

Признанието и нагарадата и беа врачени од г-н Џошуа Шерман претседател на Австралиско Македонскиот Совет за НЈВ во просториите на градоначалникот на Бејсајд г-н Бил Саравиновски и г-ѓа Славица Ристеска заменик претседател на Австралиско Македонскиот училишен совет за Нов Јужен Велс .

Овој гест претставува едно признание за наградената  Касовска а воедно и мотивација за понатамошна работа како и мотивација на идните студенти по македонски јазик. Честитки до наградената Касовска

 

 

 

Џошуа Шерман , градоначалникот Саравиновски , Емили Касовска, Славица Ристеска

 

извор: Шило

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
 Security Image  Освежи

Коментар


banner
banner
Размена
Цена
Измени
GBP 
69.405
0.3964
USD 
53.9269
0.0277
AUD 
39.1151
0.0095
JPY 
0.4774
0.0009
EUR 
61.4928
-0.0008
CHF 
54.1739
-0.0485
banner
banner
banner
banner
banner
banner