EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

ЗАБАВА

Кој прв ви влезе дома по Нова година? Само лице со ваков опис носи среќа

23 December, 04:43
Кој прв ви влезе дома по Нова година? Само лице со ваков опис носи среќа

Постојат разни новогодишни верувања, па покрај црвените парчиња од гардаробата, за кои сите знаат, важно е кој прв ви влегува во домот по Нова година.

Се верува дека тоа треба да биде висок и згоден маж кој не доаѓа со празни раце.

Она што е уште поважно, е да не изнесувате ништо од домот бидејќи тоа претставува лоша среќа.

Бидете внимателни и немојте ништо да скршите во домот, немој да работите никакви домашниработи, особено да перете алишта, бидејќи со тоа ја перете среќата.

Јадете леќа која се смета за среќна храна, затоа што има иста форма како и паричките.

извор: Шило

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
 Security Image  Освежи

Коментар


banner
banner
Размена
Цена
Измени
CHF 
54.3745
0.1381
AUD 
38.4686
0.0329
JPY 
0.4883
0.0027
EUR 
61.4921
-0.0011
USD 
54.002
-0.1579
GBP 
70.9661
-0.3056
banner
banner
banner
banner
banner
banner