EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

ЗАЕДНИЦА, АВСТРАЛИЈА

Др Хелен Џинг Ли Тао добитник на наградата од македонската заедница за научно истражување

12 November, 22:47
Др Хелен Џинг Ли Тао добитник на наградата од македонската заедница за научно истражување

Наградата за научно истражување на ракот кај македонската заедница во Австралија и е доделена на Др Хелен Џинг Ли Тао научник и истражувач при Научно истражувачката лабораторија за канцерогени заболувања при болницата во Сент Џорџ Сиднеј.

 

Др Тао и незиниот тим работат на специјални протеоми кои ќе помогнат за брзо откривање на ракот на простата од кој страдаат и македонските мажи кои живеат во Австралија. Таа им се заблагодари на докторите членови на Австралиско Македонското Медицинско друштво а посебно на Др Зоран Бечваровски, Др Луи Лангов и Др Лилјана Стојановска- Петровска за нивната работа во собирање на парични средства за ова научно истражување.

 

Оваа награда е дел од Фондацијата за Медицинско истражување при болниците Сент Џорџ и Сатерленд. На вечерта беа присутни претседателот на Фондацијата за Медицинско истражување Г-н Питер Кристофер и претседателот на научниот комитет  Професор Иан Кук  како и четворицата доктори од македонија кои се во болницата Сент Џорџ како дел од програмата за обука.

 

Погледајте го видеото

извор: Шило

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
 Security Image  Освежи

Коментар


banner
banner
Размена
Цена
Измени
GBP 
69.405
0.3964
USD 
53.9269
0.0277
AUD 
39.1151
0.0095
JPY 
0.4774
0.0009
EUR 
61.4928
-0.0008
CHF 
54.1739
-0.0485
banner
banner
banner
banner
banner
banner