EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

МАКЕДОНИЈА

Ова е најмалата бабичка во Македонија:Малечка сум! Aма човек сум! Ништо не сакам само бојлер да не се капам вo корито!

15 March, 02:11
Ова е најмалата бабичка во Македонија:Малечка сум! Aма човек сум! Ништо не сакам само бојлер да не се капам вo корито!

Славица Димовска висока само еден метар е најниската жена во Македонија. Живее во општина Чашка. Има 61 година. Dosie.mk беше да ја посети по втор пат. Таа сама се бори во животот со големите предизвици кои ги има како лице со инвалидитет. Најмногу во животот жали за мајка и која починала на нејзиниот 13ти роденден. Била тепана и избркана од семејството. Живее со 4000 денари но тешко се опстојува, нема бојлер и се капи со стоплена вода во тенџере. Куќата е руинирана и не е нејзина ,но барем има кров на глава. И починал мажот сега се сосем сама. Единствена желба и е ако може некако да најде да купи бојлер да се капи како човек.

досие.

извор: Шило

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
 Security Image  Освежи

Коментар


banner
banner
Размена
Цена
Измени
EUR 
61.4913
0
USD 
54.4075
0
GBP 
71.5931
0
CHF 
54.693
0
JPY 
0.4935
0
AUD 
38.6179
0
banner
banner
banner
banner
banner
banner