EN MK
AUSTRALIAN MACEDONIAN E-MAGAZINE

ЗАБАВА

Како жените полесно постигнуваат оргазам?

18 November, 20:55
Како жените полесно постигнуваат оргазам?

Познато е дека секоја петта жена има проблем со доживувањето на оргазам, но некои сознанија за овој проблем, можат да бидат од помош. Жените најлесно постигнуваат оргазам со партнерот со кој се во сериозна врска. Аферите и сексот за една ноќ се помалку стимулативни во однос на сексот кој е проткаен со љубов.
 
Ова се резултатите од истражувањето кое го спроведе Џастин Гарсија, научник од Кинси институтот во соработка со 600 жени. Се покажало дека двојно помали се шансите, жената да доживее оргазам со попатен партнер, отколку со партнер со кој е во сериозна врска.
 
Овој феномен се објаснува со фактот дека жените немаат доверба во луѓето со кои имаат афера.Тоа им оневозможува да се опуштат и да го остварат она што го сакаат, а тоа е основа за добар секс.Студиите покажуваат дека 40 отсто од жените доживуваат оргазам во текот на љубовната афера, додека во сериозна врска тој процент е 75 отсто од жените.
 
Netpress
 

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
 Security Image  Освежи

Коментар


banner
banner
Размена
Цена
Измени
GBP 
69.405
0.3964
USD 
53.9269
0.0277
AUD 
39.1151
0.0095
JPY 
0.4774
0.0009
EUR 
61.4928
-0.0008
CHF 
54.1739
-0.0485
banner
banner
banner
banner
banner
banner